0

Mat i västerort

Posted by Traneberg on 3 mars, 2016 in Mat |

Om du gillar thai mat, kinesiskt , japansk med mera. Så finns många trevliga ställen. Även de små gatuköken är riktigt bra.
Jag rekommenderar att helt enkelt pröva olika! (Tipsar om thai gatuköket nära Traneberg, Sushin vid Stora Mossen nära Konsum, Indiskt vid Abrahamsberg även om själva restaurangen ger väldigt 80-tals krogkänsla så är maten bra, Kinesen vid Stora Mossen verkar tyvärr ha slagit igen och den i Bromma är under ombyggnad så just nu saknas bra kinarestaurang i Brommaområdet om man inte beger sig ut längre ut på gröna linjen mot Blackeberg / Islandstorget ).

För lunchrestaurang finns det några bra i Alvik. Alviks matbod sticker ut som särskilt poppis och är faktiskt riktigt bra! (kan vara viss lunchrush pga teknik/konsultföretag i närheten)

Bromma blocks har bra foodcourt även om man hoppas att de blir bättre med ännu fler restauranger.

Om vi nu ska fortsätta diskutera restauranger så finns det några kvarterspubbar som inte är fyskam. De har dessutom utöver vanliga kötträtter, indisk mat på menyn för den som gillar det.
Kullens vid Traneberg har helt klart flest ölsorter och lugnt klientel . Kvarterskrogen vid hotellet (Sorbonn) vid Brommaplan har mycket folk och kan vara högljutt. Inget fel på maten dock men inget som sticker ut när jag inmundigade deras kötträtter.

Däremot är de riktiga pärlorna är lite doldisar (eller varit lite avsaknade). Som tur är finns numera nyöppnade gourmet restauranger (The Bay i Alviks torn) med humana priser och awesome mat i området.

Vill man tillaga mat själv så är City Gross för kött rekommenderat (helt klart bäst köttutbud, även grönsaksdisk och andra ingredienser är fräscha).
ICA i Alvik har flest färdigrätter i hela Stockholm men däremot också absolut dyrast.
Lokala butikerna i Bromma är helt okej. Brommaplan har en supermarket. Coop vid Bromma blocks är stort, bra brödutbud med mera.

//Hobby gourmand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2010-2020 Traneberg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.