2

Bostadskostnader, avgifter och elpris

Posted by traneberg on 25 november, 2010 in Allmänt |

Jag har haft det rätt enkelt. Inga räntor att tänka på och elen ingick i avgiften på min nuvarande lägenhet som jag säljer.

Nu när man ska flytta får man ju oroa sig lite över sådant. Frågor som man bör binda räntan, ha rörligt elpris eller bundet.

Hur brukar ni göra?

2 Comments

 • Mary skriver:

  När det gäller el pris är det oftast bäst att inte ta rörliga under vintern (i Sverige)–men faktum är att vad konsumenterna tycker är priset på el är inte samma sak som vad el aktieägare tänker på. Den verkliga kostnaden för att producera el i Sverige är cirka 35-40 öre per kWh. Kanske någon dag i framtiden kommer det statliga företaget Vattenfall (som kontrollerar den mindre energibolag i ett eller annat sätt) bli skyldiga enligt lag att dela sin vinst med skattebetalarna. Jag tycker det är okej om de vill tjäna pengar från utländska försäljning och investeringar och torghandel, men det bör alltid göras med svenska medborgare (som det verkliga aktieägare) i åtanke. I alla fall, jag hoppas att du välde bindande i år! Och nu–skriv till politiker och el bolaget!

  • Traneberg skriver:

   Jag håller inte med om att man inte ska ta rörligt under vintern.
   Att binda sig med ”fast” pris är oftast dyrare under vintern.

   Bättre att köra på rörligt eller kort fast pris tills sommaren då man kan binda längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2010-2024 Traneberg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.