2

Traneberg – populärt i nutid och dåtid

Posted by traneberg on 23 november, 2010 in Allmänt |

Mäklare brukar tala sig varma om att Traneberg är ett lugnt grönt och lummigt område. Jag får nog hålla med även fast det kan låta krystat på mäklarsvenska.

Tack vare att det är en bro bort från innerstad så är området lugnt och utan den extrema hets man kan känna när man besöker någon av de andra malmarna. Att man ändå är inom gångavstånd till kungsholmen, shopping, resten av innerstan och de härliga klippbaden gör Traneberg till en oas mitt i Stockholm. Det märks på bostadspriserna som fortsatt skjuta i höjden. Känner mig ändå glad att jag var ute i ganska god tid och längtar till jag kan flytta in i min lägenhet i Traneberg.

När man tittar på kartor så hamnar Traneberg alltid nästan prick i mitten på Stockholm som stad. Det märks verkligen på hur enkelt det är att ta sig till olika delar i Stockholms län. Det verkar va något man tänkte på när området uppfördes.

Att Traneberg var populärt redan när det kom till vet vi. Det hade gott om kommunikationer och var anpassat för stora familjer (med dåtidens mått). Även idag så är Traneberg ett populärt område vars popularitet ökar konstant.  Nära till Tunnelbana, Tvärbanor och busslinjer.

”Med anledning av att Eder nuvarande lägenhet måste anses för trång för Eder familj få vi härmed och från och med den 1 oktober 1938 uppsäga hyreskontraktet å Eder lägenhet om 2 r & kök, Hoburgsvägen 13, 3 tr. Samtidigt få vi meddela att Ni den 1 oktober d.å. erhåller lägenhet om 3 r. & kök i Traneberg. Vi emotse Edert besök senast den 18 ds. Prästbetyg och hyreskontrakt torde medhavas.”

Ett sådant brev fick en familj 1938 när de nya barnrikehusen i Traneberg var väl utbyggda. Nuförtiden skulle man aldrig få ett sådant brev – man får slåss med näbbar och klor på bostadsmarknaden (eller köa i åratal) för att få sin lägenhet i Traneberg.

Etiketter: , , , , ,

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copyright © 2010-2024 Traneberg All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.